Ta hand om din hud

För en frisk och hälsosam hud är det viktigt att välja bra och pålitliga produkter. Allt du använder på din hud tas upp av kroppen därför är det viktigt att ta kontroll över dina vanor. När du handlar hudvårdsprodukter är det viktigt att uppmärksamma innehållsförteckningen och se upp för olika farliga ämnen som tyvärr är närvarande inom en stor del av dagens kosmetik.

Välj ekologiska produkter

Vill du ta hand om din hud och kropp på bästa möjliga sätt bör du se till att handla ekologiskt märkta produkter med växtbaserade ingredienser. Dessa är fria från bekämpningsmedel och andra syntetiska ämnen eller farliga kemikalier. Ekologiska produkter är skonsamma för huden och kan på ett naturligare sätt uppnå samma bra resultat som all annan kosmetik. Det finns idag ett stort utbud av sådana produkter, du kan därför enkelt handla online med gott samvete.

En produkt som är speciellt kontroversiell idag är deodoranter och antiperspiranter. Det är många som menar att just dessa innehåller tunga ämnen såsom aluminium, vilket är otroligt ohälsosamt för människan. Skadliga ämnen kan även irritera huden. Därför är det av stor vikt att välja bra ekologiska produkter som är både pålitliga och dessutom klimatsmarta.